Gå til hovedinnhold

Julehilsen fra styret

Publiser kl 11:41 16.12.2017
Av: Jakob Lund Johannessen

Kjære medlemmer og støttespillere,

Da nærmer det seg juleferie og vi ønsker med dette å oppsummere året og si litt om planene våre fremover. Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Jons bortgang i juni. Styret har forsøkt å bygge videre på det flotte grunnlaget som Jon og mange andre ildsjeler har skapt i Persbråten Basketballklubb. Mange har steppet opp og gjort en ekstra innsats. Vi ønsker å takke for alle de fine øyeblikkene klubbens medlemmer har skapt denne høsten.

Vi har sett alt fra unge spillere som jubler for sin første scoring, til den råeste dunken på flere år. For de som ønsker det kommer vi til å ha åpen hall for klubbens medlemmer i romjulen. Der kan store og små komme sammen for å trene. Følg med på vår facebookside «Persbråten medlemmer og foreldre» eller vår hjemmeside pbbk.no om når hallen er åpen i romjulen.

Her er en liten oppsummering over høstens aktiviteter:

Vårt aller yngste lag 2007/2008 har økt fra 10 til 19 spillere i løpet av høsten. Det viser oss at basketballinteressen er stor blant de yngste i nærmiljøet. Det er gøy å se hvor ivrige spillerne er på treningen og Johan B gjør en meget viktig jobb som trener. Dag L er en aktiv lagkontakt som har sett betydningen av å være i hallen.

2005/2006 laget fikk Jakob LJ som ny trener i år. Aleksander fortsatte i trenerteamet. De har virkelig fått kjenne på overgangen fra liten til stor bane. Det har blitt noen seire, men også noen tap. Monica er en dyktig lagkontakt som holder orden på kamper, drakter og vakter.

2003/2004 laget har allerede vært på cup i Sverige. Her fikk de internasjonal matching og klarte seg veldig bra. Dette er et lag for fremtiden. Trenerteamet med Arne SP og Oliver er ambisiøse og jobber målrettet. Herdis er lagets store fan og lagkontakt. Her er alt på stell. Dette er gutter som kommer til å bringe Persbråten til nye høyder.

2002 laget fikk Ignas inn som ny coach i år. Det ga dem et kjempeløft. De vinner stort sett kampene sine. De planlegger tur til Berlin i påsken og her har vi masse talent. På dette laget finner vi flere spillere som om kort tid kommer til å gi dagens 1. divisjonsspillere konkurranse om plassen. Lagkontakt Elisabeth og resten av foreldregjengen imponerer med sitt sosiale engasjement. Laget kvalifiserte seg i helgen til U 16 NM i Kongsberg våren 2018. Hele klubben heier på dem der.

2001 laget er et lag sammensatt av spillere fra 2002 og 2001 troppen, etter initiativ fra spillerne selv. Til tross for lite treningstid sammen har de gjort det bra i flere kamper. Det viser hvor viktig det er med engasjement og talent. Jostein er ny lagkontakt. Sporty å melde seg uten særlig erfaring fra før.

2000 og 1999 laget. Dette er et lag som har det så hyggelig sammen. Heier på hverandre og har humor i alt de gjør, for en gjeng! Vinner kamper gjør de også. Trygve T er lagets coach og har mye av æren for det gode samholdet i laget. Trude er lagets mangeårige lagkontakt, og det er imponerende å se hvordan hun får gutta til å jobbe. Laget kvalifiserte seg i helgen til U 19 NM i Bergen til våren etter en spennende kamp mot Skjetten. Nå er det bare å legge seg i hardtrening etter jul.

På seniorsiden vil vi trekke frem 2K. Hannah og Astri har holdt sekretariatkurs. Laget har fått flere nye spillere i år. Det sier oss at Persbråten er en attraktiv klubb også på seniorsiden.

På herresiden har vi hatt to spennende matcher mellom våre 1. divisjonslag. De har vunnet hver sin kamp, så her blir det spennende å følge med resten av sesongen. Hvem er Persbråtens beste lag når sesongen avsluttes?

2M og 3M finner vi spillere som har spilt basketball i mange år og som spillere basketball for å holde seg i form og unge spillere som snart er å finne på vårt 1. divisjonslag. Tor B har den uoffisielle norgesrekorden på 50 sammenhengende sesonger i klubben og som spiller i seriespill i norsk basketball. Det er klubben veldig stolte av.

Styret har forsøkt å jobbe målrettet og godt i høst. Vi har arrangert Klubbutviklingskveld med ca. 35 deltakere. Engasjementet var stort blant klubbens medlemmer og foreldre. Styret har fått mange innspill som vi vil ta videre i 2018. Vi er i gang med å få på plass klubbens visjon og strategi. Vi skal etablere en sponsorkomité og rollene i styret skal bli enda tydeligere definert. Har du lyst til å være med på denne spennende reisen så er det bare å melde seg på pbbk@pbbk.no. Det er masse å lære av styrearbeid, og spesielt når vi har et så aktivt og engasjert styre.

Etter jul starter vi med skolebesøk for å rekruttere nye spillere. Fredrik VL, Haakon B og David er sammen med Jakob LJ trenere på våre rekruttlag. Jakob LJ og Haakon A vil besøke skolene i nærmiljøet i løpet av januar. Vi håper dette vil gi oss mange nye medlemmer.

Klubben har arrangert fem easybasket-turneringer i høst. Dette er en veldig viktig inntektskilde for oss. I tillegg er det utrolig gøy å komme i hallen å se så mange unge basketballspillere. Trygve og Trude har gjort en flott jobb med arrangementene, men uten alle spillere og foreldrene som har deltatt med baking, hatt vakt i kiosken eller sittet i sekretariatet hadde det ikke blitt noe arrangement.

Før det blir det forhåpentligvis noen rolige juledager sammen med de vi er glade i.

God jul og alt godt for 2018 til alle
Fra styret i Persbråten Basketballklubb

Joakim Leontin, materialforvalter
Astri Strand Lindbæck, sekretær
Trude Slettvoll Lien, styremedlem
Trygve Tvethaug, styremedlem
Siri W. Bogen, nestleder
Bente Lund Johannessen, leder