Gå til hovedinnhold

Jon Flaaten 1948-2017

Publiser kl 16:00 29.04.2017
Av: Jakob Lund Johannessen

Det er med stor sorg vi må meddele at vår leder Jon Flaaten døde brått.

Jon stiftet klubben 28. april 1967 sammen med to venner. I 50 år var Jon en viktig del av Persbråten Basketballklubb. Jon har hatt alle roller i klubben fra spiller, foreldre, trener og dommer. De syv siste årene var Jon vår leder.

Jon hadde et stort engasjement for unge basketballspillere. Et av de siste arrangementene vi hadde denne sesongen var å delta på Røa frivillighetsfestival 13. mai. Jon stilte opp hele dagen sammen med vårt G 17-19 lag.

Dagen etter fikk noen av oss følgende mail fra Jon (utdrag):

«Takk for flott innsats av dere, samt resten av U17-19 på gårsdagens meget vellykkede arrangement.

Nå er det mange barn der ute i nabolaget som spretter basketballer og reklamerer for oss med nye t-skjorter. Andre barn vil se dem og kanskje selv ønske å spille basket en dag. allerede til høsten?

(...)

For flere av de som stilte spørsmål virket det som attraktivt at de yngste ikke har kamper hver weekend samt at de kan selv være med å bestemme hvilke helger de vil ta barna på easy-basket kamper. Men de ville ikke stilt spørsmål om de ikke hadde opplevd å se denne fine gjengen holde på rundt basketkurven.

Gode ambassadører for klubben og basket🏀».

Denne mailen illustrerer Jons engasjement og varme.

Siste sesong spilte vårt herrelag i den øverste divisjonen BLNO. Jon var en pådriver for å få dette til. På hver hjemmekamp kom han for å hjelpe til med rigging og rydding. Under kampen satt han nede i hallen og heiet på laget. Jon var synlig stolt av laget og klubben han ledet.

Klubben har mistet en leder som ikke kan erstattes. Våre tanker går til familien som har mistet sin kjære Jon. Persbråten Basketballklubb skal drives videre i Jons ånd.

NBBF har skrevet et minneord om Jon som dere kan lese på basket.no.

jon

firvillighetsdagen 2017